Kuu ja keho harmoniassa

Harmony sana on alkuperäisesti tarkoittanut, että ihminen on ollut harmoniassa kuun ja kohdun kanssa. Kreikkalainen sana mene tarkoittaa kuuta, josta on johdettu sana menses joka taas tarkoittaa kuukautisia. Suomenkielinen sana kuukautiset ja kuukautiskierto on johdettu sanasta kuu.
Suomessa entisaikojen viljelyskulttuuri ja vielä vahvemmin sitä aiemmat kulttuurit esim. metsäkansa on seurannut kuuta ja luonnon syklejä, ollut syvässä yhteydessä luontoon. He osasivat toimia sykroniassa kuun ja luonnon kanssa, jonka johdosta he osasivat ajoittaa oikein viljelystöiden ajankohdat esim. Milloin viljellä ja milloin kitkeä, tahi niittää. 
Sattumaako tai hörhöilyä?
Vai olisiko luonnon sykleissä, kiertokulussa ja kuun kierrossa sittenkin jotain tärkeää sanomaa? Kuu liikuttaa vuorovesiä, voisiko se liikuttaa myös meitä, voisiko se vaikuttaa tunnepuoleemme?Omakohtaisella kokemuksella voin kertoa, että voi, minuun vaikuttaa ainakin.
En tiedä missä kohtaa historiaamme on astuttu niin harhaan, että näistä ei ole enää puhuttu. Ei ole enää kerrottu että ihminenkin on syklinen, että on ok muuttaa mieltä, on ok muuttua, on ok että välillä ei huvita. Varsinkin meidän Naisten kuukautiskierron eri vaiheista ja siitä miten ne vaikuttavat kehoon ja tunnepuolella, tulisi puhua. Ymmärrys omasta kierrosta auttaa ymmärtämään itseä ja näin myös kuukautisten ”oireet” voivat helpottua. Mutta päinvastoin, kuukautisista on tehty naiselle paha, vaikea ja inhottava asia, asia joka aiheuttaa häpeää, asia mikä aiheuttaa raivareita tai muita pms oireita, asia joka joissain uskonnoissa tekee naisesta likaisen jne. 
Harmony sanaa pyöritellessä, tuli mieleen omasta historiasta e-pillerit joiden nimi oli Harmonette tms. Sekin sana on varmasti johdettu sanasta harmony. Mutta sillä ei todenteolla ollut kohdallani mitään tekemistä harmonian kanssa. Onhan sillä nimellä saatu silotettua lääkkeen antamaa mielikuvaa. Saatu naiset ajattelemaan,  että kuukautiset vievät pois harmoniasta ja lääke tuo sen takaisin? Entäpä e-pilleri nimeltä Mercilon, lääke ikäänkuin armahtaa, antaa armoa vai?
Huhhuh, kyllähän se on varmastikkin enemmän niin, että jos ihminen ei elä sykroniassa oman kehollisen kiertonsa kanssa, niin siitä tulee ongelmia. 
Muistan ajan kun vielä käytin e-pillereitä, tunsin kuinka ne aiheuttavat minulle masennusta ja alakuloa. Ja likkojen kanssa aina vitsailtiin, että e-pillerit on paras ehkäisyväline sillä ne vie myös halut. Lääkärit ei uskoneet minua ikinä, vaan minulle sanottiin aina ettei se voi olla mahdollista, ettei ne voi vaikuttaa mieleen. Omaan kiertooni tutustuttua ja nyt 4-5 vuotta ilman niitä, voin kertoa että kyllä ne vaan vaikutti. 
Olen niin kiitollinen sille hennolle sisäiselle äänelle joka vakuutti minut siitä, ettei niitä kannata syödä. Ehkäisykeinoja on muitakin, ja paras niistä on oman kiertonsa tunteminen. Se on loistava mittari omalle mielen ja kehon terveydelle.
Kiertotietoisuutta opettaa esim. Suvi Lehtilä, Sinun kiertosi, löytyy FB.
Kuun kierrosta ja sen vaikutuksesta meihin, järjestän ohjelmaa tämän vuoden aikana. Vinkkejä ja ehdotuksia otetaan vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s