Synnytys rentoutuneena

Hypnosynnytys tarkoittaa synnytystä rentoutuneena. Hypno tarkoittaa äärimmäisen rentoutunutta olotilaa ja Hypnoosi menetelmää jolla sinne päästään. Kaikki hypnoosi on itsehypnoosia, tarkoittaen että jokainen tekee sen itse. Eikä se siis tarkoita mitään ihmetilaa jossa joku toinen voi ohjailla sinua, saa sinua tekemään mitään mitä et itse halua, paljastamaan salaisuuksia tms. Se tarkoittaa vain rentoa olotilaa, jossa päästään meidän tietoisen mielen ohitse alitajuntaan. Alitajuntaan siksi että siellä sijaitsee meidän vietit ja vaistot. Siellä on kehomme tieto synnyttää. Siinä päällä on meidän järjellinen mieli, uskomukset, rajoitukset ja pelot.


Hypnosynnytysvalmennus on tietääkseni ainoa valmis valmennuskokonaisuus jossa tämä asia on huomioitu kattavasti, siksi olen opiskellut valmentajaksi. Minulla on oma kohtainen kokemus menetelmän toiminnasta, ja myös usean asiakkaani hyvä synnytyskokemus, myös sellaisten joilla on ollut synnytyspelkoa taustalla.


Hypnosynnytysvalmennuksessa käydään läpi kaikki mitä tarvitset tietää kulkiessasi kohti lempeää syntymää. Opit miten mieli toimii ja miksi se vaikuttaa esim. synnytykseen, opit mitä kehossa synnytyksen aikana tapahtuu, miten tietoinen vauva on ja miksi on merkityksellistä luoda suhdetta vauvaan jo raskausaikana, opit tapoja luoda suhdetta vauvaan ja syventää suhdetta kumppanin kanssa.


Tiedollinen puoli auttaa ymmärtämään mitä kehossa tapahtuu ja mistä useimpien synnytyspelko johtuu. Pelkkä tieto ei kuitenkaan riitä, sillä synnytyksessä me nimenomaan tarvitaan hiljentää mieli ja rationaalinen ajattelu. Sillä vietit ja vaistot ovat juuri toisella puolen, meidän nisäkäs eli eläinkeho synnyttää, siellä on ne vietit ja vaistot jotka ohjaavat sinua toimimaan juuri niin kuin tarvitaan. Jotta voimme päästää irti järkeilystä, laskelmoinnista ja kontroloinnista täytyy meidän voida luottaa. Luottaa synnytykseen, meidän kumppaniin tai synnytystiimiin ja mikä tärkeintä omaan itseen, omaan kehoon ja tietenkin vauvaan.


Voi kuulostaa helpolle, mutta sitä se ei usein tässä nykyhetkessä ole. Meidät opetetaan jo varhain täyttämään muiden toiveita, hiljentämällä oman kehon tarpeet ja kuiskaukset. Meidät opetetaan olemaan kilttejä ja olla vaatimatta ympärillä olevilta liikaa. Meidät usein opetetaan häpeämään kehoamme, kuukautisia, naiseutta, herkkyyttä, seksuaalisuutta.


Näitä kaikkia asioita käsitellään valmennuskokonaisuudessa ja siellä opitaan työkaluja ja menetelmiä kohtaamaan asioita ja kerroksia itsessä. Vanhemmaksi syntyminen muuttaa elämän, se portti voi olla kultainen, voimistava, ilontäyteinen jos valitset niin. Ilman valmistautumista, ihmisiä jotka ymmärtävät prosessin, kannustavaa ja tukevaa ilmapiiriä, siirtymä voi olla todella kivulias tai seisauttava. Ikäänkuin niin että siirtymistä ei tapahdu, ei tapahdu kasvua vanhemmaksi.