Hypnosynnytysvalmennus

Tarjoamani Hypnosynnytys-kurssit perustuvat alkuperäiseen HypnoBirthing Instituutin järjestämiin Introduction to Hypnosis for Birthing ja HypnoBirthing Practitioner koulutuksiin. Tarjoan henkilökohtaisia ja ryhmävalmennuskursseja Kymenlaakson alueella, Kotkassa ja Kouvolassa. Tulevat kurssit löytyvät Ajankohtaista sivulta, jos ei löydy tarpeisiisi sopivaa, laitathan viestiä.

Nainen on luotu luomaan ja synnyttämään uutta elämää. Rentoutuneena ja luottavaisena on helpompi kuulla oman kehon viestit, viettien ja vaistojen viisaudet ja vauvan liikkeet. Tässä tilassa Sinut on luotu synnyttämään ja näin synnytys etenee ja sujuu lempeästi, niin kuin luonto tarkoitti.

Hypnosynnytysvalmennus valmentaa Sinua ja Synnytyskumppaniasi lempeään syntymään.

Valmennus koostuu:

 • Tiedosta, jolla voidaan korjata virheelliset tabut
 • Rentoutusharjoitteista, joissa saavutetaan syvärentoutunut tila, jolloin yhteys sisimpään helpottuu, omien uskomusten tiedostaminen ja muuttaminen on mahdollista
 • Taidoista, joilla voit helpottaa oloasi synnytyksen eri vaiheissa

HypnoBirthing®

HypnoSynnytys®  – Elämän ihme

Määritelmä:

HypnoSynnytys® on paitsi tekniikka, myös filosofia ja tapa nähdä maailma. Se on palkitseva, rento ja maanläheinen synnytysmetodi, jonka perusajatuksena on, että kaikkien vauvojen pitäisi saada syntyä tähän maailmaan rauhan, ilon ja hellän huolenpidon ympäröimänä. Kun äitiä on autettu valmistautumaan synnytykseensä niin fyysisesti, psyykkisesti, kuin henkisestikin, hän pääsee kokemaan tuon ilon ja saa synnyttää lapsensa helpommin, mukavammin ja usein jopa aivan kivuttomasti. Syvärentoutus, itsehypnoosi, hengitystekniikat, mielikuvaharjoitukset, voimalauseet, opettaminen ja ohjaaminen – huolella kootun kokonaisuuden avulla HypnoSynnytys® rakentaa yhteyden siihen synnytysvaistoon, joka palauttaa äidille itselleen taidon ja lahjan synnyttää turvallisesti ja helposti.

HypnoSynnytyksen keskeisin viesti on, että voimakkaiden, epämiellyttävien tuntemusten ei tarvitse olla luonnollinen osa synnytystä, kun äiti on valmistautunut hyvin ja luottaa synnyttävään kehoonsa.

HypnoSynnytyksen etuja – 

 1. Ehkäisee haitallista pelko – jännitys – kipu –ketjua ennen synnytystä, sen aikana ja sen jälkeen.
 2. Kemiallisen kivunlievityksen, episiotomian tai muiden sairaalatoimenpiteiden tarve vähenee ja usein niitä ei tarvita ollenkaan.
 3. Rentona synnyttäminen säästää voimia, joten äiti on virkeä, hereillä ja hyvissä voimissa lapsensa syntymän hetkellä.
 4. Lyhentää synnytyksen avautumisvaihetta jopa useilla tunneilla ja auttaa äitiä työskentelemään yhteistyössä kehonsa kanssa myös vauvan syntymän hetkellä ilman pitkää ja vaivalloista ponnistusvaihetta. Vähentää huomattavasti repeämisriskiä.
 5. Auttaa äitiä, hänen synnytyskumppaniaan ja vauvaa luomaan yhteyden toisiinsa jo ennen syntymää.
 6. Synnytyskumppanilla on myös tärkeä ja keskeinen rooli synnytyksessä, eikä hän jää sivustaseuraajaksi.
 7. Hengitystekniikoilla vähennetään huomattavasti synnytyksen jälkeisiä vaivoja ja ”baby blues”ia.
 8. Lempeän syntymän johdosta vauvat sopeutuvat uuteen elämäänsä kohdun ulkopuolella helposti ja nukkuvat ja syövät yleensä hyvin.
 9. Pinnallisesta hengityksestä johtuvan hyperventilaation riskiä ei ole.
 10. Synnytyksestä tulee taas turvallinen, kaunis ja rauhallinen kokemus – niinkuin se luonnostaan onkin.

Lisää hypnosynnytyksestä voit lukea täältä https://hypnosynnytys.fi/hypnosynnytys-valmennus/ tai täältä https://us.hypnobirthing.com/

”Kun muutat tapaasi ajatella synnytyksestä, synnytyksesi muuttuu”