Synnytyksen jälkeen

Postpartum hoivaa ja ohjausta

Postpartum on ikkuna elinvoimaiseen ja laajentuneeseen rakkauteen ja elinvoimaan.

Postpartum aikana Äidin keho ja mieli tarvitsee tukea, kannustusta, ravitsevaa ruokaa, lämpöä ja yhteisöltään turvaa.

Postpartum hoiva

Äidin keho tarvitsee hoivaa, tukea ja kannustusta.

Vauvahieronta ja imetysohjaus

Vauvan keho voi tarvita apua palautuakseen synnytyksestä, tai myöhemmällä iällä. Imetys voi tarvita alussa tukea ja ohjausta esimerkiksi oikeaan asentoon tai imuotteen löytämiseen.

Sulkuseremonia

Postpartum aika on aikaa kehollistaa raskauden ja synnytyksen tuoma viisaus ja laajentuminen. Sen jälkeen on aika palata omaa ytimeen ja löytää omat rajat.


Hei! Halusin vielä kiittää sinua kannustavista sanoista ja omaan kehoon luottamisen vahvistamisesta. Myös hoidolla oli varmasti oma osuutensa siinä, että synnytys lähti käyntiin luonnollisesti perjantaina. Kokemus oli mielettömän upea, sain kokea voimaannuttavan luonnollisen vesisynnytyksen ja ottaa itse vastaan pienen poikamme suoraan vedestä rinnalle. Myös jälkeisvaiheeseen annettiin aikaa sekä napanuoran sykkiä loppuun, että istukan tulla rauhassa ulos. Oma vointini on hyvä eikä repeämiä tullut ollenkaan vaikka ponnistusvaihe kesti vain minuutin. Kätilöt kuuntelivat toiveeni kunnioittavasti. Nyt tutustumme uuteen perheenjäseneemme ja totuttelemme uuteen arkeen.

S.K


Luodaan maailmasta parempi paikka lapsillemme, yhdessä!