Synnytyksen jälkeinen aika ~POST PARTUM

Tervetuloa!

Voit varata ajan ajanvarauksen kautta, tai laita minulle viestiä jos haluat vielä kysyä jotain, mietit hoidon sopivuutta tai et löydä sopivaa aikaa!

Synnytyksen jälkeinen aika

Synnytyksen jälkeinen aika on hyvin hyvin merkittävää aikaa. Äiti on syntynyt Äidiksi, Vauva on syntynyt tähän maailmaan ja myös Isä on syntynyt Isäksi. Vauva opettelee elämään kohdun ulkopuolisessa maailmassa, missä aivan kaikki on muuttunut. Ainoa tuttu ympäristö on Äiti, äidin tuoksu, sydämenlyönnit, ruuansulatuksen äänet ja muu äänimaailma. Vauva tarvitsee Äitiä ympäristökseen, tasoittaakseen oloaan, elintoimintojaan ja kehon lämpötilaa jotta hän voi opetella elinvoimaisena uutta elinympäristöään.

Vauva ikään kuin jatkaa raskautta, kohtuaikaa vielä kohdun ulkopuolella. Samalla tavalla kuin vaikka Kengurun poikaset elävät emon mahapussissa ennen kuin ovat valmiit tasaamaan kehon lämpötilaa jne.

Raskauden ja synnytyksen aikana Äiti on kokenut mullistavaa muutosta, avautumista henkisesti ja fyysisesti, oman identiteetin uudeksi syntymistä, uudenlaista herkistymistä uuden elämän sanattomille viesteille. Jotta Äiti voi olla vauvalle läsnä ja säilyttää oman elinvoimaisuuden, on hänen saatava kehollistaa kokemus omasta syntymästä. Äiti tarvitsee Äitiyden energiaa, hoivaa, kannattelua, lämpöä. Isän tuki Äidille on elintärkeää. Äiti tarvitsee Isää kannatellakseen häntä, ja Isä tarvitsee jonkun ulkopuolisen joka kannattelee ja tukee häntä. Usein joku miespuolinen, oma isä, vanha viisas tai tilannetta ymmärtävä ystävä on usein tähän tehtävään sopiva. Kun lapsi kasvaa tilanne muuttuu, Äiti ja Isä alkavat tukea lasta yhdessä, ja Äiti Isää ja Isä Äitiä. Mutta juuri synnytyksen jälkeen Äidin täytyisi saada kannattelua ulkopuolelta jotta hän voi keskittyä vauvan kannatteluun ja elintärkeänä ympäristönä olemiseen.

Äidin tukemiseen, kannatteluun ja hoitamiseen on useita mahdollisuuksia. Tarjoan lämmittäviä ja parantavia kehonhoitoja ja sulkuseremonioita, joissa kehoa suljetaan fyysisestikin. Muistutetaan avautumisen jälkeen, että on aika mennä kiinni. On aika muistaa vatsalihasten paikka, on aika muistaa luiden paikka, on aika muistaa sulkeutua ulkopuoliselta ja keskittyä omaan parantumiseen ja oman rakkaan lapsen ja perheen hoivaan. Voin tulla kotikäynnillekin, ja hoitaa tarvittaessa vauvaakin.

Olet kaiken hyvän arvoinen! Tee tänään jotain, josta huominen Sinä on onnellinen ❤